Eigen fruit laten persen

Welkom in onze perserij

Heeft u eigen fruit? Bij Appeven Fruitsappen is het mogelijk om uw eigen fruit te laten persen. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De appels worden gesorteerd, slechte appels komen niet in het sap. Indien er een plekje op de appel zit, wordt deze eruit gesneden. Hierdoor zit alleen de beste kwaliteit fruit in het sap. En dat proef je! Na het sorteren worden de appels gewassen. De appel gaat vervolgens de pers in, waarna het wordt vermalen tot sap. De pulp wordt apart opgevangen.

Na het persen wordt het sap opgeslagen in tanks. Het sap wordt houdbaar gemaakt door dit te pasteuriseren. Hierdoor worden de schadelijke bacteriën vernietigd en blijven de vitamines, mineralen en vezels behouden. Hierna wordt het afgevuld in flessen of de bag-in-box.

Heeft u meer dan 1.500 kg, dan kunnen wij dit voor u verwerken. Heeft u minder dan 1.500 kg, dan bent u nog steeds bij ons welkom, alleen gelden dan andere voorwaarden.

Wilt u graag uw fruit laten persen tot sap? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het persen van fruit tot sap? Neem dan contact met ons op.

Bij Appeven Fruitsappen vinden wij kwaliteit erg belangrijk. Appeven beschikt over de IFS Food en de SKAL certificering. Bekijk onze certificering hier.

Mogelijkheden bespreken?

Heeft u vragen of wilt u graag de mogelijkheden m.b.t. onze sappen voor uw bedrijf bespreken? Vul dan ons contactformulier in en we zullen u z.s.m. contacteren.