Over Appeven

Een stukje historie..

In 1927 is Sef van Appeven samen met zijn vrouw Tina begonnen als gemengd bedrijf. Er werd vee gehouden wat heden de Oolderplas is en waar de Maas stroomt. Daarnaast waren er fruitgaarden, met onder andere appels, peren en rode bessen.

In 1958 hebben Roger van Appeven, de zoon van Sef, samen met zijn vrouw Mia het bedrijf overgenomen.

In 1973 opende Roger en Mia samen een groente- en fruitwinkel. Zij stopten met het vee om zich te richtten op het telen van fruit.

In 1980 werd een loods gebouwd voor koelcellen en een sorteermachine, deze hal bleek al snel te klein en werd in 1989 uitgebouwd.

In 1999 namen Jos van Appeven, de zoon van Roger, samen met zijn vrouw Elly het bedrijf over. Al snel kwam er weer een aanbouw bij het bedrijf. Met in een hoekje een kleine ruimte voor toentertijd wijnverwerking. Al snel bleek dat het sap van de appels, wat werd gebruikt voor de wijn erg goed smaakte. Toen is Jos begonnen met het produceren van vers appelsap.

In 2001 werd de eerste afvullijn voor flessen in productie genomen. En al snel werd dit de hoofdtaak binnen het bedrijf. Naast de flessenlijn kwam er ook een lijn voor “bag in box”, ook wel de appeltap genoemd.

Sinds 2021 bestaat de directie uit Djen Geurts en Kristel van Appeven. En ligt de focus voornamelijk op het produceren van private label.

Mogelijkheden bespreken?

Heeft u vragen of wilt u graag de mogelijkheden m.b.t. onze sappen voor uw bedrijf bespreken? Vul dan ons contactformulier in en we zullen u z.s.m. contacteren.